Közeleg a karácsony!

Több helyszínen is megtaláljátok a CÓKMÓK-ot!

Végre elkezdődött az adventi időszak! Ami azt jelenti, hogy most már teljes erőbedobással készülődhetünk a várva várt Karácsonyra. Tervezgethetjük a karácsonyi menüt, előszedhetjük a lelket melengető karácsonyi dekorációt és gyűjthetjük az ajándék ötleteket. A Karácsony előtti hetekben szerencsére minket is több helyszínen megtaláltok, mindenhol várunk Benneteket szeretettel. Az aktuális részletekről Facebook oldalunkon tájékozódhattok, kövessetek minket!

SZÍNTÉR, 1052 Budapest, Vitkovics Mihály utca 3-5. Az előző hónapokhoz hasonlóan, most is megtaláltok minket a SZÍNTÉR-ben hétköznap 10.00-18.00 óráig illetve további programjainkon:
December 7.: Habos kakaózás és mese Élő Fruzsinával
December 13.: CÓKAMÓKA Iparművészeti Múzeum, Creative Arts Fair karácsonyi vásár
December 5-7.
WAMP művészeti és design vásár December 14.

CÓKAMÓKÁK A SZÍNTÉR ALKOTÓMŰHELYBEN

Mesés utazás és kincskeresés várta a gyerekeket Októberben!

A Vitkovics Mihály utca 3. alatt megnyitott Színtér projekt alkotóműhely szolgált a szeptemberi és októberi CÓKAMÓKÁK helyszínéül. A gyerekek igazi mesés utazásban, kincskeresésben, és kincselásásban vehettek részt! Meséltünk jókor érkező segítőkről és csodatárgyakról, megpróbáltuk észrevenni ezeket magunk körül, és elrejteni néhányat mások számára is, hogy megtalálhassák, amikor éppen szükségük van rá. Célunk volt, hogy a résztvevő gyerekek bátrabban építsenek kapcsolatot egymással és a világgal, könnyebben találják meg a mindennapok jelentőségét, a jó oldalát egy-egy találkozásnak, apróságnak, jelnek. Hogy a változó világban legyenek kapaszkodóik és/vagy tudjanak ők maguk is kapaszkodók lenni. A CÓKMÓK maga is egy ilyen kezdeményezés, segít ismeretlenül is ajándékozni, segít kapcsolódni.
Nagy örömünkre a Színtér projekt alkotóműhely Novemberben és Decemberben is vár minden kicsi és nagy CÓKMÓK barátot rendszeres CÓKAMÓKA programokkal! A foglalkozások időpontjáért és aktuális témájáért kövessétek a mi Facebook oldalunkat és a Színtér projekt Facebook oldalát, ahol folyamatosan értesítünk Benneteket a következő eseményekről. (*KSH, 2012)

KISMAMÁK FIGYELEM!

Kismamák figyelmébe ajánljuk az imami.hu-t!

Az imami.hu az anyukák és kismamák helyi internetes oldalainak gyűjteménye, mely rengeteg hasznos információval szolgálhat országszerte az anyukáknak, és rendkívül nagy örömünkre szolgál, hogy többek közt a CÓKMÓK hírét is terjesztik! Hálánk jeléül mi is szeretnénk bemutatni ezt a rendkívül népszerű hálózatot, melyet Gellén Nóra álmodott meg, és ami hozzánk hasonlóan egy társadalmi vállalkozás, hiszen kismamák számára biztosít rugalmas munkalehetőséget.

Saját bemutatkozójuk így szól: "Te is olyan internet használó anyuka vagy, aki örülne egy neki szóló, mindent egy helyen összefoglaló honlapnak? Kattints a helyi információkért és díjmentes szolgáltatásokért! Regisztrálj! Kérdezd szakértőnk tanácsát a fórumban! Böngészd a börzét, ahol díjmentesen töltheted fel fényképes hirdetéseidet, és hozzáférsz a hirdetők elérhetőségéhez! A programajánlóban értesülsz a helyi családi- és gyerekprogramokról, érdekes híreket és cikkeket olvashatsz, nyereményjátékban vehetsz részt. Itt megtalálod az óvoda-, bölcsőde-, iskolaválasztást segítő információkat. Segítséget kapsz hivatali ügyintézéshez (mit, mikor és hol lehet intézni, milyen dokumentumok kellenek hozzá, stb.), utánanézhetsz a gyermekorvosi szakrendeléseknek. Az „Anya pénzt keres” menü."

Indulunk a SozialMarie díjért

Ebben az évben is meghirdették az oszták SozialMarie pályázatot, amire ez alkalommal a CÓKMÓKOT is beneveztük! A SozialMarie az egyik legrangosabb társadalmi innovációs kezdeményezéseket kitüntető díj a közép-európai régióban. A bécsi Unruhe Privatstiftung 2005 óta hirdeti meg a pályázatot olyan projektek számára, amelyek innovációs erejét és kreativitását a gyakorlat is visszaigazolta. "A díjjal szeretnénk szorosabbra szőni az innovatív szociális kezdeményezések közötti kapcsolatot, és hangsúlyosabban megjeleníteni a szociális innováció témáját a közbeszédben" - olvashatjuk a kezdeményezés honlapján. Évente 15 díjat adnak át a jelentkezőknek, melynek része egy szavazatok által elbírált közönségdíj is. A SozialMarie egyik díjának elnyerése óriási lehetőség lenne a CÓKMÓK számára, ezért kérünk titeket, hogy szavazzatok ránk a pályázat honlapján, itt, 2014. február 17-ig! Köszönjük, ha támogattok minket!

 

Cellux Csoport TEDx Youth@Budapest IT Services

E-MAIL: [email protected]
TELEFON: +36 30 486 4806